Uncategorized

Διευκρινίσεις σχετικά με τις κάρτες που είναι μόνο για εξόρυξη.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες ότι η Nvidia θα δημιουργήσει μια κάρτα βίντεο ειδικά σχεδιασμένη για εξόρυξη, καθώς και μερικές εικασίες ότι η AMD θα κάνει το ίδιο επίσης. Ενώ γνωρίζουμε για το γεγονός ότι αυτό ισχύει για τη Nvidia, έχουμε κάποιες αμφιβολίες ότι η AMD θα το κάνει. Έχουν παρατηρηθεί πολλές ελλείψεις σε GPU της AMD που βλέπουμε τελευταία και δυστυχώς αυτές οι ελλείψεις θα συνεχιστούν για μήνες. Με την έλλειψη GPU της AMD στην αγορά, οι ανθρακωρύχοι άρχισαν να αγοράζουν GPU της Nvidia, οπότε πολύ σύντομα θα δούμε κάρτες όπως τις GTX 1060 και τις GTX 1070 να εξαφανίζονται σιγά σιγά από την αγορά. Οι ακριβές μονάδες GPU πιθανότατα θα έχουν καλύτερη διαθεσιμότητα για τώρα, αλλά ποιος ξέρει αν οι ανθρακωρύχοι θα προχωρήσουν και σε αυτές, αν δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Γνωρίζουμε ότι η Nvidia επικεντρώνεται στους παίκτες και δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα ορυχεία και τους ανθρακωρύχους, όπως η AMD, για παράδειγμα, γι ‘αυτό δεν θέλουν να έχουν προβλήματα διαθεσιμότητας των GPU τους, όπως συνέβη με την AMD τώρα μόνο λόγω των ανθρακωρύχων. Έχουν λοιπόν φανταστεί μια λύση στο πρόβλημα – απλώς κάνουν μια GPU προοριζόμενη για mining και miners και να πουλήσουν αυτό στους ανθρακωρύχους αντί για τα προϊόντα που επικεντρώνονται στα παιχνίδια. Η κάρτα που κατασκευάζουν είναι μια GPU NVIDIA Pascal GP106-100 που δεν διαθέτει υποδοχές εξόδου βίντεο, παθητικό ψυγείο (χρειάζεται ακόμα ροή αέρα για σωστή ψύξη) και πολύ μικρότερη εγγύηση – μόλις 3 μήνες. Η ιδέα είναι να έχουμε μια πιο προσιτή επιλογή τιμών για τους ανθρακωρύχους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την εξόρυξη (εξ ου και χωρίς έξοδο βίντεο) και αυτό θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Η GPU κρυπτογράφησης από τη Nvidia βασίζεται προφανώς στο μοντέλο GeForce GTX 1060 9Gbps ​​και η τιμή θα πρέπει να είναι φθηνότερη από αυτή του καταναλωτικού μοντέλου.

Οι πληροφορίες που βλέπουμε σχετικά με τις GPUs εξόρυξης GP106-100 αναφέρουν ορισμένους αριθμούς όσον αφορά την απόδοση των μεταλλείων, οι ακόλουθοι αριθμοί αφορούν 8x αυτών των GPU: 200 MHS για ETH, 2500 Sol / s για ZEC, 4400 H / s για XMR. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε περίπου 25 MHs για το Ethereum, 312,5 Sol / s για ZCash και 550 H / s για το Monero και μόνο ο αριθμός ETH φαίνεται εκπληκτικά υψηλός, λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουμε δει στην πρόσφατη δοκιμή του GTX 1060 9Gbps. Έτσι, ενώ η GPU μπορεί να είναι ουσιαστικά η ίδια όπως και η παινχνιδιάρικη GTX 1060, θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες διαφορές στη μνήμη βίντεο … ίσως διαύλου μνήμης 256-bit ή βελτιστοποιημένοι χρονοδιακόπτες μνήμης που προορίζονται για καλύτερη απόδοση. Με τιμές κάτω των 200 δολαρίων ΗΠΑ, αυτές οι ορυκτικές μονάδες GPU θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες, αλλά η περίοδος εγγύησης των 90 ημερών θα μπορούσε να είναι λίγο αποτυχημένη.

Έχουμε αφήσει τα τόσο μεγάλα νέα για το τελευταίο. Οι μονάδες GPU Nvidia GP106-100 εξόρυξης δεν θα είναι διαθέσιμες στην τακτική αγορά στους κανονικούς χρήστες, προφανώς πρόκειται να πωληθούν μόνο σε μεγάλες ποσότητες σε μεγάλους πελάτες, όπως εταιρείες εξόρυξης νέφους όπως η Genesis Mining ή / και άλλες μεγάλες ιδιωτικές εξορυκτικές δραστηριότητες . Οπότε το όλο θέμα δεν πρέπει να κάνει καμιά διαφορά στους μικρότερους οικιακούς ανθρακωρύχους, καθώς πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να πάρουν τα χέρια τους στο υλικό ούτως ή άλλως. Αυτό φυσικά είναι επιρρεπές στο να αλλάξει κάποια στιγμή εάν η επιχείρηση εξόρυξης κρυπτογράφησης συνεχίζει να αναπτύσσεται και αποτελεί ένα μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για εταιρείες όπως η Nvidia, έτσι ώστε να μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα για να την χειριστεί. Προς το παρόν όμως η εταιρεία δεν φαίνεται να σκέπτεται ότι θα πρέπει να αλλάξει την εστίασή της από τους gamers και τα παιχνίδια και τα ορυχεία μοιάζουν περισσότερο με τη δημιουργία ζητημάτων γι ‘αυτά από το να βοηθήσουν … κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί είναι το ίδιο από την άποψη της AMD όπου η αγορά GPU που βασίζονται στην Polaris πηγαίνουν ως επί το πλείστον στα χέρια των ανθρακωρύχων.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Propellerads
Written by Sotirios Stilianos